Stelian Ovidius Păun, procuror

S-a născut la data de 30 ianuarie 1943, în București, într-o familie de juriști.

A absolvit cursurile Facultății de Drept din București în anul 1966, cu rezultate excepționale.

Manifestând încă din timpul cursurilor universitare un deosebit talent jurnalistic, a fost cooptat în redacția Revistei Viața Studențească.

Stelian Ovidius Păun a fost numit procuror în anul 1974, desfășurându-și activitatea succesiv la Procuratura Locală a Sectorului 8, Procuratura Locală a Sectorului 6, Procuratura Locală a Sectorului 1 și Procuratura Municipiului București.

În perioada 1990-1993 a îndeplinit funcția de șef al Direcției Cercetări Penale din Inspectoratul General al Poliției, apoi, timp de 4 ani, a fost adjunct al șefului Inspectoratului General al Poliției.

Între 1997 și 1999 Stelian Ovidius Păun a exercitat funcția de șef al Direcției Generale a Poliției de Frontieră, iar între 1999 și 2001 a îndeplinit funcția de consilier al secretarului de stat din Ministerul de Interne.

În anul 2001 a revenit în Ministerul Public, unde a îndeplinit succesiv funcțiile de: procuror-șef birou, procuror-șef adjunct secție și consilier al procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, până la data pensionării, în 2007.

Cariera procurorului Stelian Ovidius Păun vădește o vastă experiență în activitatea juridică, cu deosebire în domeniul urmăririi penale, dovedind aptitudini organizatorice și un înalt profesionalism la toate locurile de muncă.

S-a evidențiat printr-un dezvoltat simț al datoriei, punându-și întreaga energie în slujba instituțiilor în care a lucrat.

A publicat articole în revistele de specialitate pe probleme de criminalistică, criminologie și drept penal și a avut contribuții directe la elaborarea unor proiecte de acte normative.

A îndrumat cu răbdare tinerii procurori în activitatea de urmărire penală și criminalistică.

S-a dedicat cu pasiune și devotament profesiei de procuror.

Stelian Ovidius Păun a fost și un împătimit al lecturilor, un om cu o largă respirație culturală.

Toate aceste calități au fost dublate de multă, foarte multă modestie.

Toți cei care am lucrat în apropierea lui Stelian Ovidius Păun ni-l amintim ca pe un procuror cu o extraordinară și molipsitoare forță profesională și ținută morală.

Procuror-șef adjunct secție Ilie PICIORUȘ

Stelian Ovidius Păun, procuror was last modified: octombrie 10th, 2018 by Costache Adrian

Căutare